EMSC

Ima mrtvih u zemljotresu u Ekvadoru, oštećeni objekti

 • Izvor: Srna
 • 18.03.2023.20:57

Najmanje jedna osoba poginula je danas u snažnom zemljotresu u Ekvadoru, a prijavljena je šteta na kućama i zgradama, prenose mediji.

Američki geološki zavod saopštio je da je potres imao magnitudu 6,7 stepena po Rihteru i da je epicentar bio u priobalnom regionu Gvajasa, oko 80 kilometara južno od Gvajakila, gdje živi više od tri miliona ljudi.

Zvaničnici su saopštili da je jedna osoba poginula u andskoj zajednici Kuenka. Žrtva je bila putnica u vozilu zaglavljenom ispod ruševina kuće, prenio je AP.

U Gvajakilu, jugozapadno od glavnog grada Kita, vlasti su prijavile pukotine na zgradama i kućama, kao i neke urušene zidove. Vlasti su naredile zatvaranje tri tunela za vozila.

Video snimci koji se dijele na društvenim mrežama prikazuju ljude okupljene na ulicama Gvajakila i obližnjih zajednica.

Zemljotres se osjetio i na sjveru Perua. 

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.