Француска

Хиљаде бескућника премјештене из Париза пред Олимпијске игре

  • Извор: Танјуг
  • 03.06.2024. 23:01

Хиљаде бескућника премјештене су из Париза и околине пред Олимпијске игре које ће се одржати у главном граду Француске од 26. јула до 11. августа, саопштила је данас француска хуманитарна организација "Друга страна медаље".

Активисти из те организације навели су да је интензивирана операција премијештања бескућника из Париза и ширег региона Ил де Франс, објавио је Гардијан.

Активисти наводе да су међу бескућницима који су премјештени и тражиоци азила, као и породице и дјеца који се већ налазе у тешкој ситуацији.

Организација је истакла да су из Париза и Ил де Франса премјештене и проститутке и наркомани.

Наводи се да је од априла прошле године из Париза и околине због Олимпијских игара пресељено 12.545 људи, као и да се људи превозе аутобусима у привремене регионалне центре успостављене прошле године.

Организација напомиње да је потребно најмање 20.000 домова широм Француске, укључујући 7.000 у региону Ил де Франс да би се обезбиједило дугорочно рјешење за бескућнике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)