Каховка

Хаос на изборима: Украјински војници пуцали на бирачка мјеста

  • Извор: Б92
  • 15.03.2024. 17:00

Украјински војници пуцали су данас на бирачка мјеста у Каховки и Бриљовки, у области Херсон, саопштила је регионална изборна комисија на Телеграм каналу.

"У Каховки није било жртава. У Бриљовки има повријеђених и њима се пружа помоћ. Захваљујући координисаним акцијама бирачких одбора, бирачи су евакуисани из зграда", наводи се у саопштењу, преноси РИА.

Поред тога, у Скадовску у Херсонској области импровизована експлозивна направа постављена у канту за смеће у близини бирачког мјеста, а у експлозији нема повријеђених.


Лавров послао поклон Додику: Погледајте шта је добио

Лавров послао поклон Додику: Погледајте шта је добио

У новим регионима Русије, Доњецкој и Луганској Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области, први пут се гласа на предсједничким изборима, подсјећа руска агенција.

У област Херсона стигло је десет страних посматрача из Алжира, Боцване, Њемачке, Замбије, Индонезије, Мексика, САД, Француске и Јужне Африке.

Бирачка мјеста су отворена широм земље а гласање за предсједничке изборе у Русији трајаће до 17. марта. 

За мјесто шефа државе боре се четири кандидата - Леонид Слуцки, Николај Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.

Херсонска област је постала дио Русије након референдума у ​​септембру 2022. године. 


ЕУ убрзано отвара руднике литијума на својој територији

ЕУ убрзано отвара руднике литијума на својој територији

Украјина страна не признаје њен легитимитет и наставља да гранатира регион. Русија сада контролише 75 одсто региона, а десну обалу Дњепра, укључујући и град Херсон, држе украјинске трупе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм