Милитантна група

Хамас предао три израелска таоца

  • Извор: Агенције
  • 08.02.2025. 10:40

Палестинска милитантна група Хамас предала је три израелска таоца Црвеном крсту у граду Деир ал Балар, у централном Појасу Газе, преноси Ројтерс.

Милитантна група ослободила је Охада Бена Амија и Елија Шарабија, из кибуца Бери и Ор Левија, са музичког фестивала Нова, који је Хамас напао 7. октобра 2023. године.

Очекује се да ће Израел у току дана ослободити 183 палестинска затвореника, међу којима 18 који служе доживотне казне, 54 који служе дуге казне и 111 притворених у Појасу Газе од почетка рата.

То је посљедња размјена у оквиру прве фазе примирја које је почело 19. јануара, а до сада је враћено 13 израелских талаца и пет тајландских радника отетих током напада Хамаса, као и 583 палестинска затвореника.

Преговори о другој фази споразума о примирју почели су ове недјеље са циљем да се враћањем преосталих талаца и пристанком на потпуно повлачење израелских трупа из Газе дође до коначног краја рата.

Наоружани нападачи предвођени Хамасом напали су Израел 7. октобра 2023, убивши око 1.200 људи и заробивши више од 250 као таоце.

Као одговор, Израел је покренуо ваздушни и копнени рат у Гази у којем је убијено више од 47.000 Палестинаца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ало ало (Р)

    Серија: Ало ало (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.