"Агресија на цивиле"

Хамас - нема прекида ватре

  • Извор: Курир
  • 08.10.2023. 17:31

Портпарол Хамаса рекао је да "нема говора о прекиду ватре" док Израел ескалира рат.

Хазем Касем из екстремистичког палестинског покрета рекао је у недјељу да Израел покреће "агресију на цивиле" и да не може бити говора о примирју.

Први снимак дјевојака које је Хамас узео за таоце

Први снимак дјевојака које је Хамас узео за таоце

- Рано је да се говори о посредовању јер бојно поље одређује ко контролише ситуацију - рекао је Касем за РИА новости.

Касем је додао да ће разговор о заробљеним израелским војницима почети након завршетка операције. Бригаде Ал-Касам (војно крило Хамаса) саопштиле су претходно да су заробиле десетине израелских војника и официра.

- Након што се заврши битка говориће се о заробљеним израелским војницима - рекао је Касем за РИА новости и нагласио да је то питање у надлежности бригада Ал-Касам.

Шта се дешава ако једете превише хљеба?

Шта се дешава ако једете превише хљеба?

Египатски преговарачи, наводи Волстрит џурнал, претходно нису успјели да убиједе палестинске фракције да ослободе израелске таоце.

- Преговарачи нису били у стању да убиједе палестинске фракције да ослободе рањене израелске таоце - пише лист позивајући се на неимоване изворе из египатске владе.

Напомиње се да су неуспешни били и покушаји шефа америчког Стејт департмента Ентонија Блинкена да телефонским разговорима са колегама у региону смањи тензије.

Наручила убиство мужа, хуманитарци јој направили кућу

Наручила убиство мужа, хуманитарци јој направили кућу


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм