Њемачка

Халденванг: Исламисти користе Украјину за улазак у Европу

  • Извор: СРНА
  • 18.06.2024. 20:59

Терористичка група "Исламска држава" користи Украјину као транзитну тачку за улазак у земље западне Европе, изјавио је шеф њемачке савезне канцеларије за заштиту Устава Томас Халденванг.

"'Исламска држава' је успјела да прокријумчари своје присталице у западну Европу, вјероватно кроз талас избјеглица из Украјине", рекао је Халденванг на конференцији за новинаре.

Он је додао да је ова група најопаснија међу сличним терористичким организацијама и подсјетио на недавне терористичке нападе у западној Европи, укључујући масакр у концертној дворани Батаклан у Паризу.

"Врше се велике припремне активности, могло би бити укључено много људи, набавља се оружје, а у неким од ових фаза органи надлежни за безбједност успијевају да прекину те радње", рекао је Халдеванг.

Њемачки министар унутрашњих послова Ненси Фазер рекла је на конференцији за новинаре да у Њемачкој има више од 27.000 џихадиста и сљедбеника радикалног ислама, пренио је "Спутњик". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм