Нека ће у службу руске војске

Гробље НАТО технике у Донбасу

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 12:55

Руске снаге су у протеклих неколико нед‌јеља уништиле много западног оружја у Донбасу - портали наводе да су погођена и у бијегу украјинске војске остављена возила и тенкови: "мардери", "абрамси" , "цезари", "М-113 бредлији"...

Неки од ових возила биће ремонтовани и наставиће службу у руским оружаним снагама.

Након освајања Авдејевке Оружане снаге Русије наставиле су продор западно од града. У селу Бердичи је затечено право гробље америчких тенкова "абрамс".

Руси пред пробијањем украјинске одбране на још једној линији

Руси пред пробијањем украјинске одбране на још једној линији

Раније, током покушаја упада Украјинаца на територију Русије, уништено је 11 борбених возила "бредли".

Протеклог викенда Руси су приказали борбено возило заробљено код Авдејевке. На основу фотографије рекло би се да "БВП" може бити ремонтован.

Оно што је сигурно ремонтовано и шаље се на фронт у служби Оружаних снага Русије јесте америчко оклопно возило "М-113", као и турски "кирпи".

Скот Ритер: Украјина ће морати да преда Харков, не може да га брани

Скот Ритер: Украјина ће морати да преда Харков, не може да га брани

Од других западних возила треба издвојити "мардер", борбено возило њемачке производње. Један примјерак у солидном стању заплијенили су борци 1. Славјанске бригаде. Украјина је примила 55 тих возила из Њемачке.

Што се тиче артиљерије, опет је погођена француска самоходна хаубица "цезар". Лоцирана је у једном објекту код Часов Јара.

У Харковској области уништен је и "ВРБ-70 вампир", који је терорисао Белгород. У околини Северска руска артиљерја је гранатом "краснопољ" уништила хаубицу "ФН-70" насталу у кооперацији Британије, Италије и Њемачке.

Украјини са свих страна стиже најразличитија техника за којом, можда, и нема реалну потребу - наводи "ТВ Фронт".

Руска армија ове трофеје, углавном, товари на воз за Москву, гд‌је потом постају дио поставке "Патриот парка" код Кубинке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм