Таско

Грађани насмрт претукли отмичарку дјевојчице: Мексико у хаосу

  • Извор: Индекс
  • 29.03.2024. 09:43

У мексичком туристичком граду Таску јуче је маса бијесних грађана брутално претукла жену осумњичену за отмицу и убиство дјевојчице.

Људи су жену насмрт претукли неколико сати прије познате градске процесије Велике седмице, пише АП.

Руља се формирала након што је у сриједу нестала 8-годишња дјевојчица. Њено тијело пронађено је јуче рано ујутро на путу периферије града.

Снимак сигурносне камере показао је како жена и мушкарац у такси стављају нешто умотано у плахту, што је изгледало као да би могло бити тијело дјетета.


Видовић: Санкцијама ускраћена основна људска права

Видовић: Санкцијама ускраћена основна људска права

Гомила извукла жену из полицијског возила на улицу и брутално је тукла

Маса је јуче опколила кућу жене са снимка пријетећи да ће је извући. Полиција је одвела жену у службени камионет, али су службеници стајали по страни и дозволили да гомила осумњичену извуче из возила на улицу. Људи су жену на улици шутирали и тукли док је лежала на тлу полугола и непомична. 

Након што су је грађани брутално премлатили, полиција је жену стрпала у камионет и одвела, а плочник је остао умрљан крвљу. Тужилаштво државе Гереро касније је потврдило да је жена умрла од повреда, преноси "Индекс".

"Ово је резултат лоше владе коју имамо", рекла је Андреа за АП, жена која је била дио бијесне руље.


Тренер из Бијељине осуђен за обљубу дјевојчице, претпоставља се да је побјегао

Тренер из Бијељине осуђен за обљубу дјевојчице, претпоставља се да је побјегао

"Није први пут да се овакве ствари догађају, али је ово први пут да су људи нешто учинили. Доста нам је. Овај пут убијена је 8-годишња дјевојчица", казала је Андреа.

Градоначелник Таска Марио Фигероа рекао је да дијели бијес становника због убиства дјетета. Фигероа је убрзо након премлаћивања жене на улици рекао да од државне владе није добио никакву помоћ за градску полицију, коју је бијесна руља бројчано надјачала.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: