Габријел Атал

Француска прогласила Русију за "директну пријетњу"

  • 29.02.2024. 10:55

Русија је постала пријетња Француској с обзиром на њене акције од почетка сукоба у Украјини, рекао је француски премијер Габријел Атал Сенату, бранећи идеју предсједника Емануела Макрона о слању западних трупа у Украјину.

Атал је у Сенату инсистирао да је Русија учврстила свој став према Француској током сукоба. Оптужио је Москву за "ширење лажних информација", покушаје дестабилизације и "сајбер нападе".

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

"Реалност је да Русија представља директну и непосредну пријетњу Француској на свим нивоима", рекао је Атал.

Он је инсистирао да су изјаве француског лидера "одговорне" и поновио Макронов став о потреби да се појача војна помоћ Украјини, објашњавајући да је можда говорио о слању трупа да пруже техничку подршку војсци Кијева, а не да се боре. Атал је сугерисао да тако распоређивање може укључивати обуку украјинских трупа у одбрани земља-ваздух или заштиту "одређених граница".

Захарова послала поруку Макрону: Ниси свјестан шта говориш

Захарова послала поруку Макрону: Ниси свјестан шта говориш

Раније у фебруару, Париз и Кијев потписали су билатерални безбједносни пакт, сличан споразумима Украјине са Њемачком и Великом Британијом. Иако споразум није нудио чврсте војне обавезе, Макрон је обећао Кијеву још 3 милијарде евра помоћи током 2024. године, као и "сарадњу" у производњи артиљерије.

Русија поручује да прилив западне војне помоћи Украјини неће промијенити ток сукоба, већ ће само одложити крај и изазвати још непотребних смрти.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм