Словачки премијер

Фицо: Све оружје свијета не може да помогне Украјини!

  • 22.12.2023. 15:07

И да у Украјину пошаљете све оружје на свијету, нећете јој помоћи да војно побиједи Русију, истиче словачки премијер Роберт Фицо у интервјуу за "Правду".

"Морамо да признамо да Украјина нема довољно снаге да војно преокрене ситуацију, није способна за било какву контраофанзиву. Можемо да у њу улијемо све оружје свијета, сав новац, а Русија никада неће претрпјети војни пораз", сматра словачки премијер.

Орбан: Пријем Украјине у ЕУ коштаће од 150 до 190 милијарди евра

Орбан: Пријем Украјине у ЕУ коштаће од 150 до 190 милијарди евра

"Не вјерујем у војно рјешење ситуације у Украјини", истиче он.

Почетком сљедеће године, Русија ће почети да диктира услове за рјешавање овог сукоба, сматра Фицо.

Западно оружје и новац немоћни против Русије, пропала Украјинска офанзива

Западно оружје и новац немоћни против Русије, пропала Украјинска офанзива

Словачки премијер је прошле недјеље напоменуо да је већина европских држава, опсједнута мржњом према Москви и да је спремна да се бори до посљедњег украјинског војника како би ослабила Москву.

Како је најавио, Словачка више неће испоручивати Кијеву оружје из својих складишта. Нова влада земље одбацила је иницијативу својих претходника да додјели пакет помоћи Оружаним снагама Украјине у вриједности од 40,3 милиона евра.

Порука из Москве: Не постоји основа за мировне преговоре између Русије и Украјине!

Порука из Москве: Не постоји основа за мировне преговоре између Русије и Украјине!

Москва је више пута наглашавала да западне војне залихе не слуте на добро Украјини и само продужавају сукоб, док транспорт са оружјем постаје легитимна мета руске војске, преноси РТ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?