Словачки премијер

Фицо: Нећемо подржати улазак Украјине у НАТО

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 17:21

Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је да чланови његове странке Правац - Социјалдемократија у парламенту неће подржати могући улазак Украјине у НАТО све док он води словачку владу.

"Чланство у НАТО-у не добија се на начин да дође нека група људи и каже `ти ћеш бити тамо`. Неопходно је да то ратификује свака земља. Све док сам ја на челу словачке владе, предводићу чланове парламента који су под мојом политичком контролом на начин да никада не пристану на чланство Украјине у НАТО-у, јер је то пут ка избијању трећег свјетског рата", рекао је Фицо словачкој радио-телевизији.

Он је напоменуо да Словачка подржава аспирације Украјине у вези са њеним могућим приступањем ЕУ и додао да би Кијев морао да испуни широк спектар услова да би се придружио блоку, те да би тај процес могао да потраје годинама.

Чланице НАТО-а објавиле су декларацију на самиту у Вашингтону у којој се говори о напорима да изолују Русију, појачају присуство Алијансе на источном крилу и повећају безбједносну помоћ Украјини. У декларацији се наводи да је Украјина на "неповратном путу" ка чланству у НАТО-у.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.