Čekali roditelje

Erdogan na biračkom mjestu dijelio novac djeci

  • Извор: Агенције
  • 14.05.2023. 13:33

U Turskoj se danas održavaju parlamentarni i predsjednički izbori na kojima će se za mjesto prvog čovjeka takmičiti aktualni predsjednik Redžep Tajip Erdogan i njegov protukandidat Kemal Kiličdaroglu.

Erdogan je danas u društvu supruge Emine viđen kako obilazi biračko mjesto na kojem bi trebao glasati.

Na biračko mjesto stigao je u pratnji osiguranja, te je podijelio novac djeci koja su u pratnji roditelja stajala ispred biračkog mjesta.

Erdoganu ovo nije prvi put da čini nešto ovako, budući da je tokom kampanje, pa čak i nakon razornog potresa koji je prije nekoliko mjeseci pogodio Tursku, viđen da daje novac djeci.

Osim izbora za predsjednika Turske, građani ove zemlje biraće i nove članove parlamenta, odnosno Velike narodne skupštine, koja broji 600 poslanika.

Na izborima su prijavljene ukupno 24 stranke, a osim njih učestvovaće i veliki broj nezavisnih kandidata.

Kako su saopštili iz izborne komisije u Turskoj, birališta u 81 regiji otvorila su se u 7 sati i zatvoriće se u 17 sati po lokalnom vremenu. Prvi preliminarni rezultati za predsjednika i parlament bit će poznati u 20 sati.

Pratite nas i putem Vibera

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм