Premijer Velike Britanije

Džonson: Ruski napad na nuklearku u Zaporožju je prijetnja za cijelu Evropu

  • Извор: Танјуг
  • 04.03.2022. 08:08

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da ruske snage moraju odmah da prekinu napad na ukrajinsku nuklearnu elektranu u Zaporožju i da su sada akcije Putina prijetnja bezbjednosti za cijelu Evropu.

Džonson je razgovarao sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim o situaciji u elektrani u Zaporožju, koji se nalazi na jugoistoku zemlje, prenio je Rojters.

- Premijer je rekao da bezobzirne akcije Putina sada mogu direktno da budu prijetnja bezbjednosti cijele Evrope - saopštili su iz Dauning strita.

Džonson je poručio da će Velika Britanija učiniti sve da pomogne da se situacija dodatno ne pogorša, a oba lidera su se složila da je prekid borbenih dejstava ključna stvar, zaključili su iz Dauning strita.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je do noćašnjeg požara u centru za obuku u komplesku nuklearke došlo nakon granatiranja ruskih snaga i da je požar ugašen.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.