Убијао импровизованим сјечивом

Доживотна казна за убицу који је насумично убијао људе

  • 23.05.2024. 18:18

Мохамед Нур, наоружан импровизираним сјечивом, осуђен је на доживотни затвор због серије напада на непознате људе који су кулминирали убиством Џоханите Косиве Догбеи.

Догбеи (31) је сама шетала парком Стоквел парк воку у Брикстону 1. маја прошле године, када јој је с леђа пришао Мохамед Нур, који ју је напао усред бијела дана, пренио је Индипендент.   

Користећи сјечиво направљено од маказа, он јој је пререзао врат, наневши јој смртоносне повреде и она је проглашена мртвом на лицу мјеста.   

Само два дана раније, Нур је извршо још три напада на пролазнике у јужном дијелу Лондона, приближавајући им се брзо око 23.30 сати 29. априла.    

Он се изјаснио кривим за убиство Догбеи и осуђен је по три тачке оптужнице за незаконито рањавање на доживотни затвор са минималним казном од 32 године.   

Првој жртви, Ребеки Вилкс, пришао је отпозади, зграбио је и поререзао јој десни образ, наневши јој посјекотину од девет центиметара.   

Друга жртва, Томаш Кмиечик, задобио је посјекотину на лицу од 15 центиметара, а трећа жртва, Кејти Метјуз, задобила је рану на лицу од шест центиметара.    

Тужилац Џулијан Еванс рекао је поротницима да жртве у свим случајевима нису учиниле ништа да би се конфронтирале или испровоцирале човјека који их је напао.    

Све жртве су нападнуте без упозорења и без очигледног разлога, истакао је он.   

Судија Анђела Раферти рекла је да је убиство било "насумично, опако, ужасно" и "без милости".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм