Dosije: O sankcijama Rusiji najviše priča opozicija u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 18.04.2023. 20:29

Ruska ambasada kaže nije. Zvaničnice Srpske kažu nije. Čak i bošnjački političari, ćute. O sankcijama prema Rusiji, i oni koji ih priželjkuju u BiH, ne govore glasno. Oni koji se odvaže da kažu da je BiH na listi zemalja koja je Rusiji uvela sankcije, za to traže bilo kakve dokaze. Čak i one nezakonte, paušalne i neprovjerene. Nažalost, među „odvažnima“ je dio opozicije u Republici Srpskoj.

I nikako da ih razuvjere, da je BiH idalje među onim zemljama koje nisu uvele sankcije Rusiji. Tako je, i tako će biti dok god Republika Srpska o tome odlučuje. I šta god radili neodgovorni pojedinci u bijelim svijetu, kojima diriguje bošnjačko političko rukovodstvo, bez odluke Predsjendištva BiH nema ni sankcija. 

Kada se pozivaju na priču o sankcijama, pojedinci sigurno misle na ono što je bez salasnosti Predsjedništva BiH radio ambasador BiH pri UN-u. Sven Alkalaj potpisivao je razne rezolucije, bez da je ikoga pitao šta o tome misle. Direktno je kršio zakone BiH, tako što je ignorisao činjenicu da je Predsjedništvo jedino nadležno za spoljnu politiku BiH. Predsjedništvo BiH nikada nije usvojilo bilo kakvu neprijateljsku odluku prema Ruskoj federaciji. Oni koji su tako nešto priželjkivali, dobro su znali da glas iz Republike Srpske nikada neće dobiti.