Трагедија

Дјевојчица преминула од врућине у прегријаном аутомобилу

  • Извор: Блиц
  • 27.06.2024. 14:36

Дјевојчица са Флориде трагично је преминула од екстремне врућине након што је остављена закључана у усијаном аутомобилу дечка њене мајке, док су они ишли на посао.

Маркиз Аутинг (24) са Флориде ухапшен је 25. јуна и оптужен за убиство из немара, након што је оставио шестогодишњу кћерку своје дјевојке у закључаном аутомобилу око три сата.

Аутинг је дошао у окружно ватрогасно одјељење 20. маја иза 17 сати, тражећи медицинску помоћ за дијете. Болничари су појурили на мјесто, да би затекли дјевојчицу у несвијести. Није дисала а температура тијела јој је била 41 степен Целзијуса, због чега вјерују да је дошло до акутног застоја срца, пише Дејли мејл.

Дјечје сједиште љети може да се загрије до 70 степени

Како нису успјели да је реанимирају, одвезли су је у оближњу болницу, али је дјевојчица преминула касније те вечери. Температуре ваздуха су у подручју Брејдентона у округу Манати, гдје се инцидент догодио, тог дана досегле 32 степена.

Полиција је испитала Аутинга у вези високе тјелесне температуре дјетета, али он је тврдио да је то зато што се играла вани у парку и загријала.

Али, власти су откриле да његова прича није досљедна, док су ГПС подаци које су истражитељи касније прикупили показали да је дијете било остављено у паркираном возилу неколико сати.

Полиција је рекла да је Аутинг покупио дјевојчицу из школе око 14.45, да би се потом одвезао на своје радно мјесто у Брејдентону. Тамо је наводно оставио дијете у закључаном ауту са затвореним прозорима док је он радио.

Температура унутра била 46 степени

Ако ју је одвезао до ватрогасног дома чим ју је затекао у несвјесном стању, онда је дјевојчица била заробљена у усијаном возилу око три сата.

Из окружне канцеларије шерифа вјерују да је температура у возилу досегла преко 46 степени Целзијуса, а аутопсијом је касније утврђено да је дијете умрло од екстремне врућине.

Како наводи “Дејли мејл”, према студији групе “Безбједност деце и аутомобила” од 1990-2023, најмање 1.083 малишана је умрло у усијаним аутомобилима у САД у том периоду. Тексас је имао 155 таквих случајева, а слиједе Флорида са 118 и Калифорнија са 65.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: