Južna Karolina

Dječak popio vodu i jedva preživio

  • Извор: Агенције
  • 12.07.2023. 19:45

Dječak iz Južne Karoline hitno je prebačen u bolnicu nakon što je tokom jednog posebno vrućeg dana u manje od sat vremena popio šest flaša vode.

Rej Džordan (10) se igrao s prijateljima i zbog jedne posve uobičajene stvari umalo izgubio život.

Oko sat vremena nakon što je popio svu tu vodu, krenuli su zastrašujući simptomi zbog kojih su se njegovi roditelji plašili za život svog sina, piše "Daily Mail".

"Rej nije mogao kontrolisati glavu ni ruke ni bilo što drugo. Sve motoričke funkcije su prestale", rekao je njegov otac.

Nije jasno koliko su velike bile flaše vode koje je Rej popio. Od tada se desetogodišnjak, srećom, potpuno oporavio, ali njegovi roditelji žele da ova priča drugima posluži kao podsjetnik na opasnosti koje vrebaju tokom ljetnih mjeseci.


Sudar autobusa i tri auta: Troje mrtvih, više povrijeđenih

Sudar autobusa i tri auta: Troje mrtvih, više povrijeđenih

Rejevi roditelji ispričali su kako se dječak nekoliko sati prije hospitalizacije zabavljao sa svojim rođacima, ‘trčao oko kuće i skakao na trampolinu‘.

Ali, kako je rekla njegova mama Stejsi, s vremenom je ožednio i potrčao u kuću kako bi se napio vode.

"Ne znam koliko je popio", rekla je Stejsi koja je tek kasnije otkrila da je dječak popio šest boca od 8:30 do 9:30 naveče.

Za samo sat vremena mu je pozlilo, a njegov otac Džef je rekao da nije mogao kontrolisati glavu, ruke, niti bilo šta drugo.

Činilo se da se Rejevo stanje dodatno pogoršava, a izgledao je ‘kao da je drogiran, pijan, čak i mentalno hendikepiran‘.

Nastupila je panika, a dječak je hitno prebačen u bolnicu. Tamo su ljekari sproveli nekoliko testova te je ustanovljeno da pati od ‘intoksikacije (trovanja) vodom‘.


U BiH dolaze hiljade radnika iz Bangladeša, Nepala, Pakistana...

U BiH dolaze hiljade radnika iz Bangladeša, Nepala, Pakistana...

To stanje se javlja kad bubrezi ne mogu podnijeti veliku količinu vode čime nivo natrijuma u krvi padne na kritično nizak nivo.

"Dali su mu nešto za uriniranje kako bi se što je moguće više tečnosti izbacilo iz tijela jer se počela pojavljivati oteklina oko mozga. Zato ga je glava tako jako boljela", rekla je dječakova majka Stejsi.

Nakon još nekoliko postupaka, uključujući regulisanje krvi dozama natrijuma i kalijuma, dječak se ‘naprosto čudesno probudio-prisjeća se Stejsi.

Kad je došao sebi, pitao je šta se događa i gdje se nalazi. Njegovi roditelji s olakšanjem su rekli kako se od tada potpuno oporavio i nema nikakvih posljedica. Međutim, ovu su priču željeli podijeliti s javnošću kako bi upozorili ostale šta se može dogoditi.

"Nikad mi ne bi palo na pamet da pijenje previše vode može biti opasno", rekli su roditelji.

Dodaju i kako je kriza mogla biti izbjegnuta da je dječak umjesto obične vode pio posebna sportska pića, tzv. izotoničke napitke koji sadrže ugljene-hidrate i elektrolite koji osiguravaju dovoljnu količinu natrijuma u krvi.

Zdravstveni radnici tokom posebno vrućih dana zato preporučuju naizmjeničnu konzumaciju vode i izotoničkih napitaka kako bi se spriječila dehidracija.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.