Квејден Бејлс

Дјечак патуљастог раста је хтио да се убије због малтретирања вршњака, а сада игра у холивудској серији

  • Извор: Блиц
  • 04.06.2024. 13:10

Квејден Бејлс, дјечак стар 13 година постао је познат у цијелом свијету када је његова мајка, сломљеног срца, објавила снимак на коме се види како он плаче.

Дјечак има патуљасти раст и због тога је трпио малтретирање и понижење цијелог свог живота, али сада му се срећа осмјехнула.

За Квејдена су сви чули када је његова борба против насилника који су га малтретирали обишла и дирнула свијет. Сада, он се појављује у холивудском блокбастеру “Фуриоса”. Филм је пети дио франшизе “Побјешњели Макс” а Квејден игра ратног дјечака и то поред звијезда Криса Хемсворта и Ање Тејлор-Џој.

Квејденова борба против малтретирања обишла је свијет након што је његова мајка објавила узнемирујући видео на Фејсбуку.

У њему, Квејден, који пати од ахондроплазије, врсте патуљастог раста, тражи нож да се убије након што су га малтретирали у школи. Видео је привукао пажњу познатих личности широм свијета, укључујући холивудску суперзвијезду Хју Џекмана.

Хју Џекман је на Твитеру објавио видео у којем је послао подршку дјечаку: „Квејден, јачи си него што знаш, друже. И без обзира на све, ти имаш пријатеља у мени.”

Глумац је апеловао на своје фанове да буду љубазни једни према другима.

Џорџ Милер, режисер “Фуриоса”, био је дирнут Квејденовом причом и одлучио је да га ангажује у свом филму.

Његова мајка каже да никада није жељела да објављује снимак свог дјетета, али истиче да је имала потребу да подигне свијест о томе кроз шта пролази њен син. Видео Квејдена подијелила је каже, како би цијели свијет видио кроз шта пролази њен син.

– Молим вас, учите своју дјецу, своје породице, пријатеље, јер ово је лице малтретирања, и немојте послије да се питате зашто дјеца себи одузимају живот – рекла је она тада.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: 16 блокова (12+) (Р)

    '' Филм: 16 блокова (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.