"Нисам то урадио"

Директор угледне фирме оставио опроштајну поруку, па у пуној брзини отишао у сигурну смрт

  • Извор: Телеграф
  • 05.08.2024. 08:57

Кристоф С. (47), директор једне угледне њемачке фирме која послује у читавом свијету, одузео је себи живот почетком јула, а након оптужби супруге да је сексуално узнемиравао њихово трогодишње дијете.

Кристоф је 3. јула око 15.30 часова, посљедњи пут покушао да се оправда. Написао је писмо свима које је познавао, покушавајући да објасни да наводи његове супруге нису истинити. Неких 30 сати касније је у пуној брзини отишао у смрт.

"Драги пријатељи, рођаци, познаници. Вријеме је да вам испричам шта се догодило у животима моје супруге и мене од љета 2022. године", стоји у мејлу у којем је директор Отто Групе покушао да оправда себе.

Кристоф је у мејлу послао и извјештаје полиције и документа из суда, све како би доказао да није крив за оно за шта се оптужује.

"Нисам то урадио. Уколико имате неких питања, молим вас позовите ме, Кристоф", биле су његове посљедње ријечи.

Тачно 30 сати и 53 минута касније био је мртав, пише Билд.

У четвртак ујутру, око 3.20 часова, својим аутомобилом се закуцао у храст на једном локалном путу у Бранденбургу. Страдао је на лицу мјеста. Према наводима појединих медија, у аутомобилу је оставио опроштајну поруку. Полиција је потврдила да је ријеч о самоубиству.

Медији пишу да је Кристофов пакао почео у љето 2022, када је са породицом љетовао на Балтичком мору. Недуго након што се вратио у своју вилу у Берлину дошла је полиција и привела га на саслушање због сумње да је сексуално злостављао своје трогодишње дијете.

Кристоф је оптужен да је непримјерено додиривао дијете, тако је бар његова супруга рекла радницима Центра за социјални рад. Услиједила је истрага... Његов, до јуче идеалан живот, окренуо се преко ноћи. Људи су почели да му причају иза леђа, пријатељи да га избјегавају. Кристоф је покушао да се оправда и рођацима и пријатељима и колегама, на суду је доказивао невиност.

Одмах након пријаве забрањено му је да виђа дијете и морао је да напусти породичну вилу. Његов случај развлачио се годинама на породичном суду у Берлину.

Двије године је доказивао своју невиност иако су бројна вјештачења показала да нема знакова сексуалног насиља, чак ни трауме код дјетета. Суд је чак у фебруару 2023. године препоручио да Кристоф поново успостави контакт са дјететом. Чекала се пресуда, али је Кристоф није дочекао. Окончао је свој живот прије него што је суд одлучио о његовој кривици.

Медији пишу да овакви случајеви нису ријеткост у Њемачкој.

"Објективне доказе је тешко обезбиједити, због чега постоји само неколико правно обавезујућих пресуда", рекао је за БИЛД познати судски љекар Клаус Пушел (72).

Он је додао да је мало научно заснованих чињеница о учесталости сексуалног злостављања дјеце.

"У разореним породицама, мушки партнери су релативно често лажно оптужени. Прича се да је та цифра између 15 и 30 процената“, каже Пушел.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)