Стање критично

Десет особа погинуло у поплавама у Бразилу

  • Извор: Радио Сарајево
  • 02.05.2024. 16:53

Десет особа је погинуло, а двадесет једна особа води се као нестала након обилних киша које су изазвале бројне поплаве и клизишта ове седмице у јужној бразилској држави Рио Гранде до Сул, а локалне власти упозоравају да је стање критично и да би се могло још погоршати, преноси АФП.

На конференцији за медије, гувернер државе Едуардо Леите рекао је да је разговарао с предсједником Луизом Инациом Лулом да Силвом тражећи сву могућу помоћ савезних снага. 

"Проживљавамо  најгори тренутак, најгору катастрофу у нашој хисторији у Рио Гранде до Сулу. Апсолутно је непојмљиво и јако озбиљно оно што се тренутно догађа у Рио Гранде до Сулу. И нажалост, биће још горе" рекао је Леите. 

Предсједник Лула би данас требао отпутовати у ту савезну државу.

Олује су узроковале највеће разарање у држави задњих година, због чега је неколико градова остало изолирано након што су се мостови срушили, а цесте уништене усред поплава и клизишта.

Леите је прогласио обуставу наставе у цијелој држави до краја седмице и нагласио да је од оружаних снага затражио пуну подршку "како би учинковито учествовали у координацији акција спашавања."

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина