Хаос у Јерусалиму

Демонстрације против владе, траже се пријевремени избори

  • Извор: Агенције
  • 17.06.2024. 20:56

Хиљаде демонстраната окупиле су се данас испред зграде израелског парламента у Јерусалиму, позивајући на пријевремене изборе и договор са палестинском групом Хамас како би се обезбиједило ослобађање талаца из Појаса Газе.

То је други дан “недјеље поремећаја”, коју су прогласиле опозиционе групе, у оквиру које су најављени масовни протести и блокирање аутопутева.

Након демонстрација, на којима би требало да говори новоизабрани шеф лабуриста Јаир Голан, демонстранти планирају да марширају до резиденције премијера Бењамина Нетанијахуа, преноси Тајмс оф Израел.

Израелска влада националног јединства се распала прије недељу дана када су два бивша генерала, центристи Бени Ганц и Гади Ајзенкот, поднијели оставке, остављајући Нетанијахуа зависног од ултрарелигиозних и екстремно десних политички партнера који су изазвали велику подјелу у израелском друштву још прије него што је напад Хамаса 7. октобра изазвао рат у Појасу Газе, преноси Ројтерс.

Чести протести још нису промијенили политички пејзаж у Израелу и Нетањаху и даље контролише стабилну већину у парламенту.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.