Milano

Danima ostavila bebu samu u kući, dijete umrlo od gladi

  • Извор: Телеграф
  • 22.07.2022. 12:03

Djevojčica stara svega 16 mjeseci, preminula je u svom domu u Milanu, nakon što ju je majka ostavila samu šest dana i otišla kod dečka u Bergamo.

Mala Dijana najvjerovatnije je preminula od gladi, a majka prilikom saslušanja u policiji nije nijednog trenutka pokazivala da se kaje.

Alesija Piferi (36) je, kako je ustanovljeno, prošlog četvrtka ostavila dijete samo kod kuće samo sa flašicom mlijeka, svjesna da će dijete vjerovatno na kraju umrijeti.

Djevojčica je pronađena u improvizovanom krevetiću bez znakova života.

Prizor je bio toliko traumatičan da su čak i inspektori bili potreseni do srži.

Tokom saslušanja Alesija je ostala mirna, nijednog trenutka nije izgubila kontrolu, niti je plakala. Štaviše, pokazala je da je svjesna svog postupka, kao i da je bila svjesna pogubnih posljedica po dijete.

"Znala sam da će to da joj se desi", rekla je majka tokom saslušanja.

Izvori za Il Messagero tvrde da majka nije bila pod uticajem narkotika, niti išta slično u trenutku kada je odlučila da ostavi dijete bez nadzora.

Čini se da je sve ovo uradila svjesno, jer, kako se sumnja od start nije željela ni da rodi Dijanu. Prema navodima italijanskih medija, dijete je začeto u tajnoj vezi. Komšije tvrde da se Alesija nikad nije igrala sa Dijanom, niti je izvodila u šetnju ili park.

Alesija je navodno u policiji rekla da je prije sedam dana okupala, presvukla dijete i ostavila joj flašicu sa mlijekom pored kreveca.

Nakon toga je otišla u Lefe, na području Bergama, kako bi provela vrijeme sa sadašnjim dečkom. Njemu je rekla da je djevojčica na moru sa njenom sestrom.

U jednom trenutku su ona i njen partner došli u Milano, jer je on imao neke poslovne obaveze, ali Alesija nijednog trenutka nije otišla do stana da provjeri djevojčicu.

Djeluje da se majka od starta ponašala kao da mala Dijana ne postoji u njenom životu, jer, kako je rekla pred tužiocem, u početku nije ni bila svjesna da je trudna, a takođe se i porodila kod kuće, bez da je njena porodica znala za to.

Otkriveno je i da je ranije djevojčicu ostavljala samu, uglavnom tokom vikenda. Dijete bi svaki put preživjelo, međutim, mala Dijana je sada provela šest dana bez vode i hrane i za nju nije bilo spasa. Alesija je djevojčicu pronašla mrtvu i uz pomoć komšinice, gorko plačući u tim trenucima, pozvala je pomoć.

U blizini improvizovanog kreveca stajala je poluprazna bočica mlijeka, ali i poluprazna flašica snažnog sredstva za smirenje. Kako na djetetu nisu uočeni znakovi nasilja, sumnja se da je u mlijeko bilo sipano sredstvo za umirenje i da je djevojčica "zaspala". Obdukcija će otkriti tačan uzrok smrti.

Komšije kažu da nijednog trenutka nisu čuli plač djeteta. Svi su u šoku i od juče kače bijele balone na ulazu u zgradu gdje je djevojčica živjela, prenosi "Telegraf.rs".

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)