Aleksandar Lukašenko

"Današnji svijet nije ograničen na saradnju samo sa članicama EU"

  • Извор: СРНА
  • 20.07.2021. 15:48

Današnji svijet nije ograničen na saradnju samo sa članicama EU, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

On je tokom obraćanja učesnicima sjednice o prioritetima spoljne politike, na kojoj učestvuju i šefovi bjeloruskih diplomatskih misija u inostranstvu, rekao da pored članica EU postoje i druge zemlje koje ne postavljaju bilo kakve ultimatume niti pozivaju na vršenje pritiska na Minsk.

"Moderni svijet nije ograničen na zemlje EU. On je dosta širi", naglasio je Lukašenko.

Lukašenko je istakao da veliki potencijal i neograničene mogućnosti postoje u regionima kao što je Azija – Kina, Indija, Pakistan i Vijetnam – kao i Afrika, Latinska Amerika, Persijski zaliv i Bliski istok – naročito Turska.

Prema njegovim riječima, pomenuti potencijali se ne koriste uvijek na efikasan način i "neki nisu dovoljno revnosni da primijene barem sporazume postignute na nivou predsjednika država", javio je TASS.

"Pomenute zemlje ne postavljaju ultimatume i ne pozivaju na vršenje pritiska na Bjelorusiju, kao što to čine naši susjedi. Sada je važno da se radi u onom smjeru gdje je bjeloruski narod dobrodošao i gdje su postavljeni važni temelji", dodao je Lukašenko.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм