Демантовали информације телевизије

Црвени полумјесец демантовао да је хеликоптер пронађен

  • Извор: Агенције
  • 19.05.2024. 21:07

Ирански Црвени полумјесец демантовао је наводе да је пронађен срушени хеликоптер иранског предсједника Ебрахима Раисија.

Tу информацију претходно је објавила иранска државна телевизија.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи, који даје посљедњу ријеч о спољној политици и иранском нуклеарном програму, покушао је да умири Иранце и поручио им да вођење државних послова неће бити поремећено.

Државни медији преносе да је лоше вријеме узрок несреће и да компликује спасилачку операцију.

Начелник Генералштаба иранске војске наредио је да се сви ресурси армије и елитне Револуционарне гарде искористе у операцијама потраге и спасавања.

Европска унија је саопштила да је активирала своју услугу мапирања брзог одговора, познату као Коперникус, како би помогла у потрази за срушеним хеликоптером.

Систем Коперникус пружа производе за мапирање засноване на сателитским снимцима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм