Стравичан злочин

Човјек из БиХ убио па запалио комшије, донесена пресуда

  • Извор: Независне
  • 15.03.2024. 22:57

Суд Сао Роке који се налази на острву Пико, у склопу Азорских острва, осудио је Томислава Јозића, поријеклом из Босне и Херцеговине на 25 година затвора, што је уједно и максимална казна.

Он је осуђен због убиства двојице комшија које је прво убио, а затим њихова тијела спалио.

Поред Јозића, на три године и 10 мјесеци осуђена је и његова супруга Рут Хагер због помагања при спаљивању тијела, али и због посједовања непријављеног наоружања. Након што одслуже казне, Јозићу ће бити забрањен повратак на све португалске територије 25 година, а његовој супрузи седам година.

Упркос чињеници да је Јозић од самог почетка тврдио да је невин, истрага је утврдила да је ријеч о бруталним убиствима. Иначе, Јозић је из БиХ, али је имао и њемачко држављанство, преноси портал "независне".


Нино од конобарице тражио пиво, а добио песницу у тјеме

Нино од конобарице тражио пиво, а добио песницу у тјеме

Подсјетимо, септембра 2022. године откривено је да је Јозић на свом имању у Пику убио, раскомадао, а затим и спалио двојицу познаника. Тек након пријаве нестанка, полиција је кренула у потрагу, а на Јозићевом имању су, међу пепелом, пронашли и пејсмејкер једне од жртава.

Како су још раније пренијели португалски медији, Јозић је убио ову двојицу мушкараца јер није желио комшије у близини свог имања, а овај двојац је планирао да купи сусједни плац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: