Турска

Човјек завршио у коми на одмору, болница неће да га пусти без 50.000 евра

  • Извор: Мондо.рс
  • 17.06.2024. 22:11

Мушкарац из Велике Британије био је на одмору у Турској када му је позлило, а његова породица оптужила је болницу да га држе као "таоца" све док не плати бар половину болничког рачуна од 48.500 евра, пише "Дејли Мејл". Пензионисани газда паба Малколм Стокер (68) је на одјељењу интензивне његе скоро мјесец дана након што му је дијагностикована упала плућа током двонедељног боравка са својом дјевојком Џејн у Турској.

Његова породица је избезумљена након што им је болница рекла да морају да плате половину износа болници у Мармарису пре него што он може да оде. Његова кћерка, која ради као медицински секретар, одлетјела је да види оца са старијом сестром Кери-Ен (37). Кћерка је навела да је њеном оцу, који је имао неколико већ постојећих обољења, одбијено здравствено осигурање за пут, али је ипак одлучио да оде знајући да није покривен за хитне случајеве.

“Он заправо не зна гдје је и мисли да је на броду за крстарење. Већ неко вријеме је ван индуковане коме, али је под јаким седативима. Само желимо да га вратимо кући, али док не платимо болници, они одбијају да му врате пасош и захтијевају да платимо 20.000 фунти. Заиста осјећамо да смо застрашени. Мој брат Ли је у болници и рекли су му да нисмо довољно захвални и да су му спасили живот. Ми заиста цијенимо све што су урадили, али сада све што раде је да захтијевају да платимо медицински рачун”, рекла је она.

Празнична ноћна мора почела је када је отац троје дјеце дехидрирао док је био на двонедјељном боравку у Турској. Након што је првобитно патио од узнемиреног стомака, утврђено је да су му нивои натријума и калијума опасно ниски и он је примљен у болницу.

Рендгенски снимак грудног коша показао је да има упалу плућа и стављен је у медицинску кому и интубиран. Упркос томе што је извучен из коме прије двије недјеље, остао је под јаким седативима. Кћерка наводи да мало особља у болници говори енглески и да им није био одобрен приступ ниједном од његових доктора.

"Речено нам је да можемо да видимо мог оца 15 минута сваког дана, али послије пет минута би нам рекли да идемо. Мој отац је радио на крстарењу као конобар. Он је дезоријентисан да мисли да се вратио на брод. Ужасно је видјети га како лежи тако збуњен. Чули смо од других који су завршили у турској болници да пацијентима могу намерно давати седативе како би добили додатне оптужбе", испричала је кћерка.

Најмоћнији запис у Библији: Постоји вјеровање које каже да се од њега и ђаволи тресу

Најмоћнији запис у Библији: Постоји вјеровање које каже да се од њега и ђаволи тресу

Она је потврдила да је њен отац одлучио да оде на пут иако му је одбијено здравствено осигурање. Болница је саопштила да је Стокер сада дужан 41.000 фунти за скоро мјесец дана боравка. Његова кћерка контактирала је британску амбасаду у Турској да види да ли могу да помогну, али јој је речено да би требало да размисли о покретању "GoFoundMe" странице како би прикупила новац за лет медицинске евакуације назад у Велику Британију.

"Немамо новац који болница тражи. Имају пасош мог оца и неће га дати породици. Сматрамо да га држе као таоца и да му неће бити дозвољено да оде док се рачун не плати. Мој брат Ли је у болници и прво му је речено да морамо да платимо 20.000 фунти, а затим је на другом састанку речено да нисмо довољно захвални за оно што су урадили. Наравно да смо веома захвални, али сада не можемо да платимо 20.000 фунти јер немамо толико новца", истакла је кћерка.

Ко купује земљиште бањалучког Средњошколског дома?

Ко купује земљиште бањалучког Средњошколског дома?

Кћерке човјека који је завршио у болници покренуле су страницу за прикупљање средстава и до сада је прикупљено скоро 5.000 фунти и надају се да ће прикупити довољно за лет за евакуацију који може коштати и до 20.000 фунти. "Само желимо да вратимо оца кући. Чим прикупимо довољно новца, можемо да платимо болницу и договоримо лет кући. Ова ситуација се погоршава, а тата још увијек лежи, превише је лоше да би отишао, а камоли да путује. Болница му неће дозволити да оде без плаћања. Не знамо гдје да се окренемо", испричала је она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.