Кина

Четрдесет људи у болници због снијега и леда

  • Извор: Агенције
  • 05.02.2024. 19:50

Четрдесет људи је хитно превезено у болницу у Токију због повреда задобијених током обилних сњежних падавина и поледице, јавила је јапанска новинска агенција Кјодо, позивајући се на градске службе за ванредне ситуације.

Повријеђени су доби између четири и 92 године, наводи се у извјештају.

Више од 10.000 домаћинстава у Токију и префектурама Чиба, Сајтама, Канагава и Јаманаши остало је без електричне енергије.

Упозорење због сњежних падавина проглашено је раније током дана у 23 централна подручја Токија и неколико области у префектурама Саитама, Јаманаши, Нагано, Точиги, Ибараки, Чиба и Канагава.

На аеродрому "Ханеда" у Токију су због сњежних падавина отказана 102 лета. Саобраћај на многим ауто-путевима у Токију је обустављен, а затворен је и чувени Дугин мост.

Дошло је и до прекида у саобраћању електричних возова, при чему је отказано неколико међуградских експресних полазака и има кашњења дужих од 45 минута за возове у правцу запада.

Очекује се да ће снијег падати до поноћи по локалном времену. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм