Ministar spoljnih poslova Turske

Čavušoglu: Zatvoren vazdušni prostor za vojne letove

  • Извор: СРНА
  • 23.04.2022. 19:47

Turski vazdušni prostor zatvoren je za vojne i civilne avione koji prevoze vojnike iz Rusije ka Siriji nakon konsultacija sa Moskvom, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

- Zatvorili smo vazdušni prostor za ruske vojne avione, čak i civilne ukoliko idu u Siriju i prevoze vojsku - izjavio je Čavušoglu.

On je naveo da je dozvola za prelete bila data do aprila, a da će letovi prestati nakon isteka tog roka, prenose lokalni mediji.

Čavušoglu je istakao da se nastavljaju razgovori između Rusije i Ukrajine i da dvije strane rade na nacrtu zajedničke deklaracije.

Prema njegovim riječima, ukoliko bude ostvaren napredak u pregovorima, ruski lider Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski saglasili su se da će se sastanak održati u Turskoj.

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.