Без струје милион људи

Број жртава олује "Хелен" достигао 227

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 08:05

Број погинулих у урагану "Хелен", који је погодио југоисточне регионе САД, порастао је на најмање 227 људи у шест држава, јавио је Си-Ен-Ен.

Ураган "Хелен" озбиљно је оштетио електроенергетску мрежу САД. Како преноси портал "пауераутејџ" /poweroutage.us/, без струје је око милион људи, и то већином у државама Сјеверна и Јужна Каролина.

Локални оператер "Ђук енерџи" саопштио је да је њихова енергетска инфраструктура практично нестала, као и да су оштећени водоводни, телекомуникациони и транспортни системи.

Амерички секретар за унутрашњу безбједност Алехандро Мајоркас рекао је раније да Федерална агенција за управљање ванредним ситуацијама /ФЕМА/ нема довољно средстава да се избори са посљедицама олује до краја сезоне урагана.

Предсједник Џозеф Бајден је, са своје стране, позвао Конгрес ове седмице да одобри додатна средства што је прије могуће, али се гласање о том питању не очекује до 12. новембра.

Бајден је, такође, сугерисао да би могао поново да затражи од Конгреса додатна средства прије краја његовог мандата у јануару, пошто се очекује да ће трошкови значајно порасти у смислу процјене штете од невремена.

Ураган "Хелен" погодио је 25. септембра државе Сјеверна и Јужна Каролина, Џорџија, Тенеси, Вирџинији и Флорида.

Штета коју је нанио ураган процијењена је на 34 милијарде долара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)