Kao i u slučaju Skripalj

Britanski državljani otrovani Novičokom

  • 05.07.2018. 08:21

Dvoje britanskih državljana, koji su pronađeni bez svijesti u gradu Ejmsberiju, bili su izloženi nervnom agensu "Novičoku", koji je korišten i protiv bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solsberiju, rekao je šef antiterorističke jedinice Skotland jarda Nil Basu.

"Nakon analize uzoraka možemo da potvrdimo da su muškarac i žena bili izloženi 'Novičoku', nervnom agensu koji je korišten i u slučaju Skripaljevih“, rekao je Basu. 

I muškarac i žena sada su u bolnici i u kritičnom su stanju. 

Basu nije želio da kaže da li je korišteni otrov iz istog izvora kao i u slučaju Skripaljevih, ali je rekao da je moguće da su ta dva slučaja povezana, javio je TASS. 

Bi-Bi-Si je objavio da se radi o Čarliju Rouliju /46/ i Don Sturdžes /44/, koji su pronađeni bez svijesti u svojoj kući u subotu, 30. juna. 

Policija je saopštila da se niko drugi nije pojavio sa sličnim simptomima, kao i da kod ovog para ništa ne ukazuje da su bili ili jesu i dalje meta napada. 

Basu je rekao da do sada nije pronađen nijedan kontaminirani predmet, ali se kretanje para prije trovanja pažljivo analizira kako bi se utvrdilo kako su došli u dodir sa "Novičokom". 

On je apelovao dn ljudi ne uzimaju u ruke sve što vide na ulici ili uopšte na javnim mjestima.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Витез Бенџи Голуб (12+)

    ''Филм: Витез Бенџи Голуб (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм