Хаос

Британија: Десничари заустављају аутомобиле и траже мигранте

  • Извор: Агенције
  • 05.08.2024. 09:40

Учесници антимиграционих протеста у Великој Британији почели су да заустављају аутомобиле насред улице тражећи досељенике међу возачима!

Шокантан снимак забиљежен је у недјељу у Мидлсброу током новог таласа насилних протеста који су почели након бруталног убиства три дјевојчице у плесној школи у Саутпорту.

На снимку се види група десничара који стоје на једној раскрсници и провјерава возача прије него што пропусти аутомобил.

- Јеси ли Енглез? Јеси ли бијелац - чује се како један од њих виче на возача који је покушао да прође раскрсницу на којој се окупило неколико стотине људи који су марширали са групама против имиграције.

Више од 150 демонстраната ухапшено у нередима у Великој Британији

Више од 150 демонстраната ухапшено у нередима у Великој Британији

Полиција је саопштила да је успјела да обузда насиље у Мидлсброу тек током ноћи између недјеље и понедјељка и додала да ће остати на улицама колико год да буде потребно.

Мидлсбро је током викенда доживио узнемирујући талас насиља док су екстремно десничарске групе палиле аутомобиле и бацале цигле. Многи од њих су палили аутомобиле и канте за смеће. Више од 300 људи окупило се испред локалне џамије да је чува док је полиција блокирала оближње улице.

Тензије су почеле, подсјетимо, након дезинформација да је за брутално убиство три дјевојчице у плесној школи у Саутпорту прошлог понедјељка одговоран мигрант. Власти су покушале да спријече хаос и саопштиле да је за масакр осумњичен Аксел Рудакубана (17) који је рођен у Кардифу од родитеља из Руанде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица