Britanski premijer

Boris Džonson još uvijek u bolnici, sinoć korišćen kisik

  • 07.04.2020. 08:27

Britanski premijer Boris Džonson noć je proveo u bolnici na odjeljenju intenzivne njege zbog pogoršanja simptoma usljed zaraze koronavirusom.

Džonson je 5. aprila primljen u bolnicu "St. Thomas" nakon deset dana neprestanih simptoma, uključujući visoku temperaturu i kašalj. Kako piše BBC, on je tokom noći s ponedjeljka na utorak pokazivao pogoršane simptome nakon čega je primao kisik, a u blizini je za svaki slučaj bio pripremljen i respirator.

Za vrijeme njegovo odsustva sa posla sastanke vlade rukovodi ministar vanjskih poslova Dominic Raab. Takođe, DŽonson je i dalje na čelu vlade i pored činjenice da je u bolnici.

Kako se navodi, premijer Džonson je u "odličnim rukama", a o njegovom stanju neprestano se informiše i kraljica Elizabeta II.

Džonson je dobio poruke podrške od američkog predsjednika Donalda Trampa i francuskog šefa države Emanuela Makrona.

Podsjetimo, rezultati testiranja pokazali su 26. marta da je britanski premijer pozitivan na koronavirus.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.