Високи представник Европске уније

Борељ: ЕУ осуђује напад Хамаса на Израел

  • Извор: Танјуг
  • 07.10.2023. 12:18

Европска унија са великом забринутошћу прати вијести које долазе из Израела и недвосмислено осуђује нападе Хамаса, саопштио је данас високи представник Европске уније за спољну и безбједносну политику Жозеп Борељ.

- Ово ужасно насиље мора одмах престати. Тероризам и насиље ништа не рјешавају. ЕУ изражава солидарност са Израелом у овим тешким тренуцима - написао је Борељ на друштвеним мрежама.

Хамас је раније преузео одговорност за ракетни напад и упад који је изведен јутрос на територију јужног и централног Израела из Појаса Газе, у којем је, како преносе израелски медији, најмање пет људи погинуло а 100 рањено.

Мохамед Деиф, високи војни командант Хамаса, најавио је почетак операције у преносу на Хамасовим медијима, позивајући све Палестинце да се боре, преноси Ројтерс.

Израелска војска саопштила је да је покренула операцију "Гвоздени мачеви" као одговор на изненадни јутрошњи напад Хамаса Израелске одбрамбене снаге са десетинама борбених авиона изводе нападе на локације које припадају милитантној организацији Хамас у Појасу Газе, наводи се у саопштењу.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм