Европска унија

Борељ: Брисел не може прогласити иранску Гарду терористичком организацијом

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 13:48

ЕУ тренутно нема основа да прогласи Револуционарну гарду Ирана терористичком организацијом, изјавио је високи представник Уније за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ.

"Разговарали смо у више наврата о додавању Гарде на листу терористичких организација, што је учинио бивши предсједник САД Доналд Трамп. Међутим, то захтијева да правосудни органи једне од чланица просуде да је та организација починила терористичко дјело. У овом тренутку, то није случај", рекао је Борељ за француски лист "Монд".

Говорећи о новим санкцијама Ирану, Борељ је нагласио да то захтијева "ствари које могу да се санкционишу".


Зеленски: Немамо шансе против Русије без помоћи Запада

Зеленски: Немамо шансе против Русије без помоћи Запада

Израелски министар спољних послова Израел Кац саопштио је раније данас да је од 32 земље затражио да уведу санкције Ирану и прогласе Гарду терористичком организацијом.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је у недјељу, 14. априла, да ће ЕУ размотрити увођење нових санкција Ирану.

Иранска Револуционарна гарда лансирала је више од 300 дронова и пројектила на Израел у суботу, 13. априла. Напад је био одговор на гранатирање Генералног конзулата у Дамаску почетком мјесеца.


Невријеме захватило Хрватску, пратите уживо како се креће ка БиХ

Невријеме захватило Хрватску, пратите уживо како се креће ка БиХ

Израелске снаге противваздушне одбране пресреле су 99 одсто лансираних дронова и ракета. Портпарол Одбрамбених снага Израела Данијел Хагари саопштио је да су оборени сви ирански дронови.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм