Stiv Benon

Bolje "žuti prsluci" nego Goldman Saks

  • 10.12.2018. 10:35

Ideolog nove svjetske desnice Stiv Benon tvrdi da radnička klasa i svi koje je globalizacija obespravila sada imaju svoje lidere - Donalda Trampa, Marin le Pen, Viktora Orbana, Matea Salvinija i Žaira Bolsanara.

Navodeći ove vladajuće i opozicione lidere iz SAD, Francuske, Mađarske, Italije i Brazila, Benon poručuje "da Pariz gori, London je u krizi, a Globalni sporazum o migracijama je mrtav i prije nego što je potpisan". 

Benon, koji je bio glavni strateg Trampove izborne pobjede, sada je "medijator" svih antiglobalističkih pokreta u Evropi i svijetu. 

Na skupu u Briselu, u Flamanskom parlamentu, koji je organizovan radi odbacivanja Globalnog sporazuma o migracijama, Benon je poručio da će uvijek prije izabrati Trampove glasače ili "jadnike", kako ih je cinično zvala Hilari Klinton, ili "žute prsluke", nego ljude iz bankarske grupacije Goldman Saks. 

"Dajte mi `žute prsluke` i bićemo humaniji, bićemo odlučniji, jer to su ljudi na kojima je judeohrišćanski Zapad izgrađen i na kojima stoji", poručio je Benon. 

Stiv Benon je postao jedan od glavnih protivnika EU i njenih institucija, dok ga Brisel optužuje da je ideolog svih populističkih pokreta u Evropi, koji žele nestanak Unije.

Тагови:
  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)