Амерички државни секретар

Блинкен: Прекид ватре би омогућио Хамасу да се прегрупише и опет нападне!

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2023. 17:51

Сједињене Државе вјерују да би Хамас у случају прекида ватре у израелској војној офанзиви у Гази остао на том мјесту и добио прилику да се прегрупише и изврши нападе сличне онима од 7. октобра, изјавио је данас амерички државни секретар Ентони Блинкен.

"У овом тренутку сматрамо да би прекид ватре једноставно оставио Хамас на мјесту, способан да се прегрупише и понови оно што је урадио 7. октобра", рекао је Блинкен на конференцији за новинаре послије разговора са колегама из Јордана и Египта у Аману.

Блинкен је изјавио да Вашингтон и арапске државе вјерују да статус кво у Гази под контролом Хамаса не може да се настави и да је са својим арапским колегама разговарао о томе како да се са двије државе утврди пут ка рјешењу.

Блинкен је рекао да је Вашингтон забринут због насиља које врше екстремистички досељеници на Западној обали.

Јордански и египатски министри спољних послова позвали су на хитан прекид ватре између Израела и Хамаса, али је Блинкен заузео став да би то било контрапродуктивно.

Он је јасно ставио до знања да је најдаље што ће отићи подршка хуманитарној паузи да би се дало вријеме за испоруку хуманитарних залиха и извлачење цивила из Газе, пренио је АП.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)