САД

Бијела кућа: Нисмо пронашли доказе да Кина пружа директну војну помоћ Русији

  • Извор: Спутник Србија
  • 10.04.2024. 07:19

Администрација Сједињених Америчких Држава није пронашла доказе да Кина пружа директну војну помоћ Русији, изјавио је помоћних америчког предсједника за националну безбједност Џејк Саливан.

„Ми нисмо видјели никакве доказе да Кина пружа директну војну помоћ Русији, али смо изразили забринутост због њеног доприноса руском одбрамбеном индустријском комплексу, о чему је државни секретар Ентони Блинкен говорио у Европи прошле недјеље“, рекао је он на брифингу.

Саливан није желио да коментарише састанак министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова и шефа кинеске дипломатије Си Ђинпингом у Пекингу и додао да није имао могућност да се упозна са резултатима састанка.

Лавров је у периоду 8-9. април био у посети Кини, претходно се састао са кинеским министром спољних послова Ванг Јијем и нагласио да ће Русија и Кина наставити сарадњу у борби против тероризма, укључујући и мултилатералне механизме након терористичког напада у „Крокус сити холу“.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм