Винћенцо Kовиело

Банкар шокирао Италију: Објављени детаљи невјероватног случаја шпијунаже, жртве и сестре Мелони

  • Извор: Аваз
  • 12.10.2024. 13:55

Италијански банкар Винћенцо Kовиело (52) преко ноћи је постао особа чије се име највише спомиње у Италији и то због чињенице да је годинама неовлашћено приступао банковним рачунима бројних политичара и других познатих личности у Италији.

Према писању италијанских медија, Kовиело је имао приступ осјетљивим подацима преко 3.500 клијената широм Италије, а њихове рачуне је надгледао више од двије године. Како се наводи, на мети његових шпијунских активности били су између осталог и премијерка Италије Ђорђа Мелони, њена сестра Ариана, министри у влади, али и тужиоци, новинари и војни званичници.

“Тужилаштво је констатовало да је Kовиело у периоду од 21. фебруара 2022. до 24. априла 2024. године извршио 6.637 неовлашћених приступа подацима 3.572 клијента који се налазе у 679 пословница банкарске групације за коју је радио”, наводи се у истрази.

Претрес стана

Kовиело је ухапшен, а полиција је извршила и претрес његовог стана те су заплијенили таблете, мобилне, хард дискове и бројне друге уређаје.

Овај случај коментарисала је и сама Мелони која је одлучила да се нашали те је на друштвеним мрежама објавила фотографију са сестром уз новинске наслове везане за овај случај те је оставила коментар.

“Дај нам наш дневни банкарски извјештај”, рекла је Мелони.

Цијели случај у тужилаштву коментарисао је и сам Ковиело који је рекао како је рачунима познатих личности у Италији приступа из чисте радозналости. Такође, навео је како није ријеч о било каквом виду организованог криминала и шпијунаже већ да је у цијелом случају дјеловао сам.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.