САД

Бајденов доктор састао се са стручњаком за Паркинсонову болест: У Бијелој кући био осам пута за годину дана

  • Извор: Агенције
  • 07.07.2024. 21:29

Лични доктор америчког предсједника Џозефа Бајдена састао се почетком ове године у Бијелој кући са водећим америчким неурологом из Вашингтона, пренијели су данас амерички медији.

Према сазнањима дневника Њујорк Пост, др Кевин Канард, стручњак за Паркинсонову болест у медицинском центру Волтер Рид, састао се са др Кевином О'Конором, доктором остеопатске медицине који већ годинама лијечи предсједника Бајдена.

Њујоршки дневник тврди да се сусрет двојице доктора догодио у клиници Бијеле куће 17. јануара, наводећи да је др Канард посјетио Бијелу кућу осам пута од августа 2023. године.

Снимак са српске свадбе изазвао буру на мрежама: ''Млада изгледа као талац''

Снимак са српске свадбе изазвао буру на мрежама: ''Млада изгледа као талац''

Ова информација је објављена након што је Бајден, након прошлонедјељног лошег наступа у ТВ дебати са републиканским предсједничким кандидатом Доналдом Трампом, у петак одбио да уради когнитивни тест и да јавно објави резултате, преноси лондонски Гардијан.

Бајден је сваки пут, без изузетака одбијао да уради било какав когнитивни тест, укључујући и у августу 2020. године.

"Зашто бих уопште радио тест", одговорио је Бајден на питање новинара и наставио да одбија да се когнитивно тестира током сваког од три редовна годишња медицинска прегледа у Бијелој кући.

Суперћелијска олуја протутњала Љубљаном

Суперћелијска олуја протутњала Љубљаном

Током Бајденовог интервјуа на ТВ АБЦ Њуз у петак, водитељ Џорџ Стефанопулос, бивши директор комуникација у Бијелој кући током Клинтонове администрације, питао је Бајдена да ли је радио специфичне тестове за когнитивне способности.

"Нико ми није рекао да морам... рекли су ми да сам добар", одговорио је Бајден Стефанопулосу.

Касније током емисије, водитељ је питао Бајден да ли би урадио независни неуролошки и когнитивни преглед и објавио резултате.

"Ја радим когнитивни тест сваки дан. Тестирање је све што радим. Знате, не само да водим кампању, ја водим и читав свијет", рекао је Бајден.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: