Тема дана

Бајден заостаје за Трампом према анкетама

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2024. 19:47

Дементни предсједник Сједињених Америчких Држава стално пада.

А сада и на анкетама пада. Чак се и римује. Стресан је ово дан независности за присталице сенилног Џоа Бајдена – јутрос су освануле посљедње анкете и показале да све више заостаје за Доналдом Трампом, ментални заостатак прате и предизборни проценти па је погубљени деда сада на 43 одсто док је Трамп отишао на 49.

Ово је директна посљедица ТВ дебате у којој је Трамп потопио Бајдена, што више не могу да прикрију ни демократе, а ни медији који су им наклоњени.

Погубљени Бајден се толико избламирао да многи траже да он, хитно, одустане од кандидатуре. Према посљедњим информацијама, Бајден је то одбио, међутим, старац се ништа не пита и о томе ће на крају одлучити они који дају највише пара за његову кампању.

Сутра би требало да сними интервју за АБЦ Њуз, и многи очекују да ће тада саопштити коначну одлуку – остаје ли у трци за предсједника или се повлачи.

У исто вријеме, појавио се снимак Доналда Трампа који је на голф теренима коментарисао ту ситуацију.

- Видјели сте дебату. Његова тешка пропаст и гомила сра*а. Одустаће он, напушта предсједничку трку, а то значи да имамо Камалу. Мислим да ће она бити боља. Толико је лоша и јадна. Можете ли замислити да се он носи са Путином или предсједником Кине који је жестока особа, јак човјек, тврд момак. Управо су објавили да, вјероватно, одустаје - поручио је Трамп-

Бајден одбацује гласине да намјерава да одустане од кандидатуре и још каже да је спреман да побједи у новембру.

- Кандидујем се, нико ме не тјера. У овој трци сам до краја и побједићемо - рекао је он.

Међутим, анкете показују нешто сасвим друго. Интерна, коју су наручиле демократе, показују је да Трамп има велику предност у односу на Бајдена. Анкете кажу да Трамп води у свим колебљивим државама: у Џорџији и Аризони, у којима је Бајден побиједио прије четири године, затим у Мичигену, који је због велике муслиманске мањине доспио у жижу у вези са ратом у Појасу Газе, Трамп има предност и у "мање важним" државама, као што су Њу Хемпшир, Вирџинија и Нови Мексико. Прошао је воз да Бајден буде замијењен.

Више у Теми дана:

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:20 Обиљежавање годишњице битке на Козари, пренос

    ''Обиљежавање годишњице битке на Козари, пренос

  • 12:20 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм