Predsjednik SAD

Bajden postavlja nove rekorde: Dvije provale za samo 24 časa

  • Извор: Агенције
  • 29.06.2023. 12:32

Rojters prenosi dva najnovija gafa američkog predsjednika Džoa Bajdena i navodi da je većina Amerikanaca, sudeći po anketama, zabrinuta u vezi sa državničkim sposobnostima 80-godišnjeg šefa Bijele kuće.

Navodi se da je Bajden u srijedu izjavio da ruski predsjednik Vladimir Putin "gubi rat u Iraku", pri čemu je mislio na sukob u Ukrajini.

Oglasio se Bajden o događajima u Rusiji, evo šta je rekao

Oglasio se Bajden o događajima u Rusiji, evo šta je rekao

On je to kazao prilikom kratkog obraćanja novinarima ispred Bijele kuće prije polaska u posjetu Čikagu, kada ga je jedan od predstavnika medija upitao da li je Putin oslabljen nakon kratkotrajne oružane pobune u Rusiji plaćenika iz "Vagnera" koji su tu došli sa fronta u Ukrajini.

- To je stvarno teško reći. Ali je jasno da on gubi rat u Iraku - rekao je Bajden.

Nova provala Bajdena: Od kada Rusija ratuje s Irakom?

Nova provala Bajdena: Od kada Rusija ratuje s Irakom?

Rojters navodi da je ovo bila druga nenamjerna greška Bajdena u periodu od 24 časa.

On se prethodno u utorak uveče sam ispravio na donatorskom skupu u okviru njegove kampanje za demokratsku predsjedničku nominaciju za izbore 2024.

Tu je pomiješao Kinu s Indijom kada je htio da pomene indijskog premijera Narendru Modija, koji je posjetio Bijelu kuću nedjelju dana ranije.

Bajden nazvao predsjednika Kine diktatorom

Bajden nazvao predsjednika Kine diktatorom

- Vi ste vjerovatno vidjeli mog novog najboljeg prijatelja, premijera jedne male zemlje koja je sada najveća na svijetu - Kine, u stvari, izvinite me, Indije - kazao je Bajden, misleći vjerovatno na to što je Indija nedavno, prema podacima UN, pretekla Kinu i postala najmnogoljudnija zemlja na planeti.

Britanska agencija navodi da ovakve greške nisu neuobičajene za 80-godišnjeg predsjednika Amerike.

Novi gaf Bajdena:

Novi gaf Bajdena: "Bože čuvaj kraljicu" (VIDEO)

Bajden je to nedavno dokazao i kada je govor o kontroli vatrenog oružja okončao sa "Bože, spasi kraljicu" na zaprepašćenje publike koja ga je slušala na kampusu Univerziteta Hartford u Konektikatu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.