Нови гаф "лидера слободног свијета"

Бајден опет ''у елементу'': Путин, Кина, Си, ''Шулц''

  • 04.06.2024. 16:50

Амерички предсједник Џозеф Бајден направио је бројне "омашке" у интервјуу за "Тајм", па је тако поново помијешао имена колега лидера, а у овом случају то су били руски предсједник Владимир Путин и кинески лидер Си Ђинпинг.

"Јасно сам ставио до знања (руском предсједнику) Путину од самог почетка да не учествујем... На примјер, (бивши предсједник САД) Трамп је желио тарифе од 10 одсто на све", одговорио је Бајден на питање у вези са најављеним повећањем царина на неку робу из Кине.

Пада док хода, мијеша људе и мјеста, ријечи му проблем: Сабрана дјела Џоа Бајдена!

Пада док хода, мијеша људе и мјеста, ријечи му проблем: Сабрана дјела Џоа Бајдена!

Новинари су схватили да је Бајден мислио на лидера Кине, а не Русије.

Када су га питали о годинама, Бајден је рекао да је учинио много за земљу, али поново је омашио, те је рекао да се "сјећа када је ишао на Тајван, односно, у Јужну Кореју".

Након тога, Бајден се присјетио свог првог самита Г7 као предсједника САД, који је одржан у љето 2021. године у Великој Британији.

Према његовим ријечима, "Шулц" (њемачки канцелар Олаф Шолц) је на скупу скептично реаговао на изјаву да се "Америка вратила", а затим је почео да говори о томе како ће свијет реаговати на објављивање у енглеској штампи о јуришању на британски парламент, позивајући се на оно што се догодило у Капитолу САД 6. јануара те године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: