Демократски кандидат

Бајден о повлачењу: Ако Господ Бог дође и каже ми...

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2024. 09:53

Демократски кандидат Џозеф Бајден је у интервјуу за Еј-Би-Си потврдио одлучност у намјери да побиједи републиканског противкандидата Доналда на Трампа на изборима за предсједника у новембру, али је мало учинио да ублажи забринутост демократа.

Свој наступ на дебати са Трампом поново је назвао "лошом епизодом". 

"Нема назнака било каквог озбиљног стања. Био сам исцрпљен. И нисам слушао своје инстинкте у погледу припреме и лоша ноћ", рекао је Бајден.

"Управо сам имао лошу ноћ. Не знам зашто", додао је Бајден промуклим гласом, отежано изговарајући поједине ријечи.

Новинар Џорџ Стефанопоулос је више пута испитивао Бајдена о томе да ли је био реалан у свом увјерењу да може да побиједи Трампа, с обзиром на резултате анкета и забринутост у Демократској партији.

"Мислим да нико није квалификованији", оцијенио је Бајден и истакао да су анкете нетачне.

Упитан да ли би одустао ако колеге демократе оцјене да би његово учешће у трци за предсједника угрозило њихове шансе на изборима за Конгрес, Бајден је рекао: "Ако Господ Бог дође и каже ми, ја бих то могао учинити".

На питање како ће се осјећати ако остане у трци, а Трамп побиједи, Бајден је одговорио да ће осјећати да је дао све од себе и да је урадио посао најбоље што је могао.

Док Бајден одбацује могућност да се повуче из кампање, у странци вијећају ко би могао да ускочи као замјена. Анкете нису наклоњене Камали Харис, али јесу Мишел Обами. Страначки модел номинације компликује избор другог кандидата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм