Амерички предсједник

Бајден: Не одлазим

  • Извор: Аваз
  • 05.07.2024. 09:42

Амерички предсједник Џо Бајден рекао је да "нема намјеру отићи", суочен с позивима многих демократа да прекине своју кандидатуру за поновни избор, користећи прославу Дана независности да узврати на сумње у своју издржљивост и менталну оштрину.

Лош наступ

На пријему једна је особа из публике узвикнула: "Наставите се борити! Требамо вас!" америчком предсједнику који је одговорио: "Можете рачунати на мене. Немам намјеру отићи", понављајући своје обећање да ће остати у утрци упркос све гласнијим позивима да се повуче.

Бајден рекао је сарадницима и лидерима Демократске странке да је посјетио љекара након лошег наступа у прошлоседмичној дебати с Доналдом Трампом, што је у супротности с ранијим изјавама Бијеле куће о његовој медицинској бризи, јавља НБЦ.

Предсједник се прексиноћ састао и с демократским гувернерима те се суочио с питањима о поразној представи на дебати. На питање је ли добио љекарску скрб након дебате, признао је окупљенима да га је прегледао љекар и да је све у реду, према два извора НБЦ-ја.

Шта је истина

Неколико сати раније, тисковна секретарица Бијеле куће Карине Жан Пијер изјавила је да Бајден није био подвргнут ниједном љекарском прегледу од фебруара, када је посљедњи пут био на темељитом љекарском прегледу те одрадио неколико тестова.

Бијела кућа сада тврди да Бајден није био на љекарском прегледу од фебруара, али је од тада редовно одлазио љекару на кратке прегледе, укључујући и онај након дебате с Трампом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм