Авион оборен изнад Нове Гвинеје

Бајден: Могуће да су ми канибали појели ујака

  • Извор: РТ Балкан
  • 18.04.2024. 16:05

Предсједник Сједињених Америчких Држава (САД) Џозеф Бајден изнио је могућност да је његов ујак који је учествовао у пацифичкој кампањи током Другог свјетског рата можда постао жртва канибала, након што је његов авион оборен изнад Нове Гвинеје.

Бајден је то прокоментарисао након посјете ратном споменику несталима у акцији у свом родном граду Скрентону у Пенсилванији стављајући руку на угравирано име Амброуза Финегана, чији је авион оборен и чије тијело никада није пронађено, преноси Ројтерс.

"Летио је на једномоторним авионима и обављао извиђачке летове изнад Нове Гвинеје. Добровољно се пријавио јер неко није могао да стигне. Оборен је у области гдје је у то вријеме било много канибала у Новој Гвинеји", рекао је Бајден новинарима.

Он је додао да Финеганово тијело никада није пронађено.

"Али, америчке власти су се вратиле и пронашле неке дијелове авиона и слично", рекао је Бајден.

Он је причу о човјеку кога је назвао "ујка Боси" већ испричао на одвојеном догађају као одговор на наводни коментар републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа да "наивчине и губитници" умиру у борби.

Трамп је негирао да је рекао тако нешто.

Посљедње опаске о ујаку услиједиле су на крају носталгичне дводневне посјете кључној држави Пенсилванији важној за реизбор за предсједника, а посјета је укључивала и 90 минута боравка у дому из дјетињства у Скрентону.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.