Несрећа

Аутобус завршио у ријеци, погинуло најмање 7 особа

  • Извор: Телеграф
  • 11.05.2024. 16:45

Путнички аутобус је пао у ријеку у руском граду Санкт Петербургу, при чему је погинуло најмање седам људи, саопштио је Истражни комитет.

Како је саопштило Министарство за ванредне ситуације, девет особа је извучено из потопљеног возила, након акције спасавања у којој је учествовало 69 спациоца и 18 јединица специјализоване опреме. Полиција је саопштила да је у тренутку несреће у аутобусу било "око 20 људи", док свједоци тврде да су неки путници успјели да изађу из возила без помоћи.

Како преноси "Russia Today", пад су снимиле камере за видео надзор, а на снимку се види како возач очигледно губи контролу над возилом у току скретања. Види се како аутобус набија неколико аутомобила прије него што је пробио заштитну ограду и пао у ријеку Мојку. Возило се тада скоро потпуно потопи у воду.

Комитет за транспорт Санкт Петербурга потврдио је инцидент, рекавши да је возач изгубио контролу над аутобусом, што је довело до тога да је возило пало у воду са Поцелујевског моста (Мост пољубаца).

Према наводима полиције, возач је задржан у полицијској станици и против њега је покренут кривични поступак. Газета.ру је пренијела да је, према прелиминарним подацима, возач могао да изгуби контролу над возилом због посљедица изненадних здравствених проблема.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.