Након одлуке Берлина

Аустрија појачава мјере безбједности на граници! Ево шта је разлог

  • 03.04.2024. 11:13

Аустрија ће појачати полицијске контроле на граници са Њемачком након што је Берлин легализовао посједовање и конзумацију канабиса, преноси Асошиејтед прес.

- Полиција ће појачати контроле, посебно у областима у близини границе, како би уклонила из промета супстанце које изазивају зависност и возаче који су под дејством дрога - изјавио је аустријски министар унутрашњих послова Герхард Карнер. 

Министарство унутрашњих послова Аустрије је саопштило да ће бити ангажовани полицајци у цивилу и специјалисти из регионалних саобраћајних одјељења обучени за препознавање симптома изазваних дрогом.

У Њемачкој је 1. априла ступио на снагу закон који омогућава грађанима старијим од 18 година да поседују и пуше канабис.

Новим прописима легализовано је посједовање до 25 грама марихуане у рекреативне сврхе за одрасле и дозвољено је да грађани сами узгајају до три биљке.

Као следећи корак у правној реформи, од 1. јула биће могуће легално набавити марихуану преко канабис клубова у земљи, која могу имати до 500 чланова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: