Невријеме

Апокалиптични призори, вртлог на небу изнад Трста

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2024. 16:46

У залеђу Тршћанског залива, у близини границе са Словенијом, у уторак у послијеподневним сатима настао је вртлог. Засад нема извјештаја о штети.

У раним послијеподневним сатима на словеначко-италијанској граници настао је вртлог. Према првим информацијама, кренуо је на копно у близини мјеста Миље, а потом отишао на Јадранско море гдје се распао.

Италијански медији саопштили су да олуја није проузроковала материјалну штету, нити је угрозила становништво. Интервенција ватрогасаца и лучке капетаније није била потребна.

Из италијанске метеоролошке агенције објаснили су да овакве појаве нису нимало ријетке и да су посљедица изразите нестабилности атмосфере.

Подручје ниског притиска ваздуха, које влада у већем дијелу Италије, донијело је влажна струјања у Тршћански залив.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм