Џексон

Американка пријавила нестанак сина, полиција мјесецима скривала шта се догодило

  • Извор: Индекс
  • 25.10.2023. 22:48

Бетерсен Вејд је сина Декстера (37) посљедњи пут видјела у ноћи 5. марта, када је од куће отишао с пријатељем. Пријавила је његов нестанак, а полиција из Џексона јој је казала како га не може пронаћи. Бетерстен је истину сазнала тек након 172 дана трагања за сином.

Декстер је убијен мање од сат времена након изласка из куће. Док је прелазио цесту, ударио га је аутомобил полицијске станице Џексон.

Полиција је знала Декстеров идентитет, али није ступила у контакт с мајком. Умјесто тога је његово тијело мјесецима било у мртвачници.

Бетерстен је тек почетком октобра сазнала гдје се налази тијело њеног сина. 

Декстер је одрастао у Џексону и био је добар дјечак који је сањао да ће једног дана покренути властити посао обнављања старих аутомобила.

Међутим, као тинејџер је ушао у лоше друштво и почео красти аутомобиле и дрогирати се.

Бетерстен, самохрана мајка троје дјеце која је радила ноћне смјене, није увијек могла бити уз Декстера када је одрастао, али га је касније често извлачила из затвора.

Мајка није вјеровала полицији због раније лоших искустава

Декстеру су касније дијагностиковали биполарни поремећај и шизофренија. Након што је почео узимати лијекове, смањио је конзумацију дроге и све више времена проводио код куће. Петог марта је изашао с пријатељем и више се није јавио, пише НБЦ. 

Бетерстен је причекала неко вријеме, а затим је 14. марта назвала полицију и пријавила његов нестанак. То јој није било лако направити. Наиме, Бетерстен није вјеровала полицији. Њен 62-годишњи брат је 2019. умро након што га је полицајац оборио на тло. Полицајац је осуђен за убиство из нехата, али је уложио жалбу на пресуду. 

Након што је пријавила нестанак, у њену кућу је стигао истражитељ и узео изјаву те фотографије Декстера. Два дана касније је још једном истражитељу мејлом послала додатну фотографију. Изворни истражитељ поднио је извјештај о инциденту у којем је Декдтерово име погрешно написано као "Дестер". 

Бетерстен је рекла да је редовно била у контакту с полицијом. Сваки пут кад је назвала, полиција јој је рекла да нема нових информација.

На крају се испоставило да је полиција цијело вријеме имала одговоре.

Полиција је имала све потребне податке

Према полицијском извјештају, Декстера је нешто прије 20 сати ударило полицијско возило. Службеник који је возио ауто није задобио повреде у том удесу. С обзиром на то да није било назнака да је под утицајем алкохола, полицајац није био тестиран на дрогу и алкохол. Није ни кажњен због саобраћајног прекршаја, а смрт је проглашена несрећним случајем. 

Токсиколошки извјештај је показало да је Декстер у тренутку смрти у крви имао ПЦП и метамфетамине. Истражитељ Лагранд Елиот је 8. марта добио информацију да је Бетерстен најближи род страдалом мушкарцу. 

Елиот је потврдио Декстерову идентификацију 9. марта, када је државни криминалистички лабораториј рекао да се његови отисци прстију подударају с онима које има у досјеу. Истражитељ је затим те податке прослиједио полицијској станици Џексон како би они могли обавијестити Бетерстен. 

Покопан у пољу

С обзиром на то да нитко није преузео Декстерово тијело, окружне власти су га 14. јула покопале у пољу на казненој фарми. У међувремену је његова мајка и даље тражила информације о њему, звала полицију и објављивала објаве на Фејсбуку. 

Главни истражитељ случаја њезиног сина је отишао у пензију крајем јула, а случај је 13. августа преузео нови истражитељ. Назвао ју је мање од двије седмице касније, 24. августа, и рекао да су пронашли Декстерово тијело. 

Бетерстен још увијек није јасно зашто јој је полиција мјесецима говорила да нема никакве информације. Пита се има ли то везе са смрћу њеног брата и њезиним тужбама против полиције.

"Можда је то била освета. Можда су ми покопали сина да би ми се осветили", рекла је. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: