Stejt department

Amerikanci pozvani na oprez nakon ubistva lidera Al Kaide

  • Извор: СРНА
  • 03.08.2022. 13:21

Amerikanci u inostranstvu mogli biti izloženi nasilju nakon napada američkog drona u kojem je ubijen lider "Al kaide" Ajman el Zavahiri, saopštio je Stejt department.

U saopštenju u kojem se poziva na oprez širom svijeta navodi se da trenutni podaci nagovještavaju da terorističke organizacije nastavljaju da planiraju terorističke napade na interese SAD u više regiona u svijetu.

Stejt department dodaje da bi takvi napadi mogli biti izvršeni samoubilačkim operacijama, atentatima, otmicama i bombardovanjem.

Upozorenjem se Amerikanci u inostranstvu pozivaju da provjere internet stranicu Stejt departmenta radi savjeta za putovanje, da gledaju lokalne vijesti i budu u kontaktu sa ambasadama i konzulatima SAD u zemljama u koje putuju, prenijela je "Raša tudej".

Osim toga, Amerikanci su upozoreni i na to da bi objekti SAD u inostranstvu mogli biti privremeno zatvoreni ili periodično obustaviti javne usluge, dok se prijetnje i bezbjednosne situacije procjenjuju i rješavaju.

"Teroristički napadi obično se dešavaju bez upozorenja. Državljanima SAD se preporučuje da održe visok nivo budnosti i svjesnosti o situaciji kada putuju u inostranstvo", dodaje se u saopštenju.

Upozorenje je izdato nakon što je američka Centralna obavještajna agencija /CIA/ tokom vikenda izvršila napad dronom u Avganistanu u kojem je ubijen dugogodišnji lider "Al kaide".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм